De gemeente Den Haag kiest voor DMT Modular – Steelhouses

De gemeente zocht een woonoplossing op de tijdelijke locatie aan de Henri Faasdreef voor kwetsbare doelgroepen uit de Haagse samenleving. De gemeente Den Haag heeft gekozen voor DMT Modular Constructions BV. Onder de merknaam SteelHouses leveren zij woonoplossingen. Binnenkort komen er 70 woonunits aan de Henri Faasdreef, geรฏnitieerd door Bedmobile BV.

๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด

SteelHouses is een samenwerking, een krachtenbundeling van 2 bedrijven: DMT Modular Constructions BV te Zaltbommel en IQTA Projectontwikkeling BV te Leeuwarden. Samen leveren ze woonoplossingen van prefab vervaardigde woonunits, die staan voor kwaliteit en duurzaamheid. DMT Modular produceert de prefab woonmodules uit eigen fabriek, IQTA begeleidt het totale ontwikkeltraject.

๐——๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—ฒ๐—ป ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜

Onze modulaire woonunits zijn aanpasbaar, flexibel en verplaatsbaar. Eenvoudig en snel te assembleren tot bouwwerken die geschikt zijn voor woon-, zorg- of logiesfuncties. De woonunits zijn stapelbaar tot een maximale bouwhoogte van 3 bouwlagen. Daarmee kan afdoende ruimte voor verschillende doelgroepen gecreรซerd worden. Tevens mag u verwachten dat ย de units voldoen aan de gestelde (nieuwbouw) normen/eisen van tijdelijke bouw. Door de bouwwerken demontabel te maken zijn de woonmodules her te gebruiken, dit noemen wij toekomstgericht ontwikkelen voor de steeds flexibele wordende vraag uit de markt naar dergelijke woonoplossingen.
Door in woonmodules te denken wordt er ingespeeld op de wensen van de hedendaagse investeerder, het rendabel maken van tijdelijke huisvestigingsvraagstukken door middel van verplaatsbare woonunits, die kunnen worden ge- en verplaatst op tijdelijke grondposities. Hierdoor zijn onze units te kwalificeren als duurzaam.

๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐—›๐—ฒ๐—ป๐—ฟ๐—ถ ๐—™๐—ฎ๐—ฎ๐˜€๐—ฑ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ

De initiatiefnemer zag ook deze voordelen en schakelde DMT Modular – SteelHouses in voor de locatie Henri Faasdreef. De woonunits worden gestapeld en geschakeld. Ze vormen een assemblee op zogeheten platformeilanden. Per platformeiland komen er 14 tijdelijke woningen, in totaal 70 op 5 eilanden verbonden door loopbruggen die uitkomen op een parkeerterrein met gezamenlijke bijgebouwen.
Stedenbouwkundig is voor het maken ย van een tweede maaiveld gekozen vanwege de drassige ondergrond. Als voorwaarde stelde de gemeente Den Haag daarom om een tijdelijke of wegneembare fundatie te realiseren.

๐—ฅ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜

De woonunits ten behoeve van tijdelijke bouw, die DMT levert en monteert, zijn op de toekomstgericht en duurzaam te exploiteren. Als investeerder is met de units een verantwoord rendement te behalen.

Ook een dergelijk huisvestingsvraagstuk?

Neem gerust contact op, vul het contactformulier in of bel met de projectmanager Bas van der Steen. Zijn nummer is 06 – 10 66 70 12.

Het project aan de Henri Faasdreef wordt begin juli 2022 opgeleverd.

play-sharp-fill