Welkom in Badhoevedorp! 
De Liparishof is gebouwd aan de Orchideelaan in Badhoevedorp. Het is een heerlijk dorp, dat direct aan Amsterdam ligt. Zo is het vanaf de Liparishof ongeveer 20 minuten fietsen naar de Amsterdamse binnenstad.

Aan Amsterdam, vlakbij Haarlem, Schiphol en de Zuidas
Niet alleen Amsterdam ligt dichtbij Badhoevedorp. Schiphol is in 5 minuten te bereiken, en ook Haarlem, de Zuidas en Amstelveen zijn tien minuten tot een kwartiertje weg.

​Scholen, sport en buitenspelen
Liparishof Badhoevedorp is de perfecte leefomgeving met opgroeiende kinderen. Het autoluwe woonhof is een plek waar de kinderen veilig kunnen buitenspelen. Badhoevedorp heeft prima basisscholen, een gezellige hockeyclub en één van de grootste tennisclubs van Nederland. Het zwembad ligt op vijf minuten lopen vanaf de Liparishof.

Architectuur van de jaren ‘30
Typerend aan Badhoevedorp is de opzet als ‘tuindorp’, zoals dat veel te zien was in de dertiger jaren van de twintigste eeuw. We zien lange lanen, plantsoenen en prachtige twee-onder-één-kapwoningen. Architect Onno de Vries gebruikte zijn eigen huis aan de Leeuwerikstraat als inspiratiebron voor de Liparishof.

Het project Liparishof
Architect Onno de Vries kon zo’n 25 jaar geleden het ‘ideale gezinshuis’ niet vinden in Amsterdam. Daarom verruilde hij één van de mooiste plekjes van de binnenstad, de Gouden Bocht, voor een prachtige tweekapper in Badhoevedorp, een heerlijk dorp direct aan de grote stad.

Zijn eigen huis, het ideale gezinshuis met veel ruimte, stond model voor 14 nieuwe halfvrijstaande huizen die recent zijn gebouwd aan de Liparishof. Alle 14 woningen beschikken over een ruime living met gezellige woonkeuken, die naar wens van elkaar te scheiden zijn. Een prachtige ruimte om heerlijk te genieten van sfeervolle etentjes met vrienden en familie. Enkele woningen zijn uitgebreid met een lichte ‘tuinkamer’. Met de onderstaande fotogalerij kunt u al vast een kijkje binnen nemen bij de reeds bewoonde huizen.

De Liparishof ligt op een mooie plek, direct achter de ringdijk van de Haarlemmermeer. Het sfeervolle woonhof is autoluw, waardoor kinderen ruimte hebben om te spelen. De Liparishof is via de Orchideelaan met de auto te bereiken.

Bijzonder aan het project is de eenheid in architectuur. Zo zijn er uniforme tuinafscheidingen: onder andere hagen en gemetselde tuinmuren en zijn alle huizen voorzien van verdiepingshoge dakkapellen voor en achter. De hoge, esthetische kwaliteit van dit plan is zo ook in de toekomst gewaarborgd.