LOODS LIJNDEN HAARLEMMERMEER

Nabij luchthaven SchiphoL, op de zichtlocatie Lijnden 04 wordt op initiatief van V.O.F. Loods Lijnden, een samenwerkingsverband van Harke de Vries Beleggingsmaatschappij en J.M. Deurwaarder Projectontwikkeling, het unieke project ‘Loods Lijnden’ gerealiseerd.
‘Loods Lijnden’ bestaat uit een complex van in totaal 3 gebouwen, waarvan atriumgebouw A, het bedrijfsverzarnelgebouw met een totale oppervlakte van ruim 8.000 m2, veruit het grootste is. In gebouw A worden circa 30 units gerealiseerd, die zowel horizontaal als verticaal gekoppeld kunnen worden. De ontsluiting van de units vindt plaats via het centrale atrium, waarin trappen en liften zijn opgenomen. De units op de begane grond zijn tevens rechtstreeks vanaf het omliggende terrein bereikbaar.
Al met al een zeer multifunctioneel en vrij indeelbaar gebouw.

De gebouwen B en C, beide circa 2.000 m2 groot, zijn gerealiseerd voor individuele opdrachtgevers, onder wie Twill Irnporters, de Nederlandse importeur van Armani.
De architect, Onno de Vries, heeft zich laten inspireren door de oude Amsterdamse havengebouwen, en dan met name door ‘Loods 6’ op het KNSM-eiland.

Dit heeft geleid tot een bouwstijl in lofts – hoge ruimten met zichtbare betonnen draagconstructies, waarbij gebruik gemaakt wordt van installaties en inrichtingen met een industriële uitstraling, in detail gecombineerd met moderne stijlelementen als glas en hout. Het daglicht komt rechtstreeks de gebouwen binnen via grote glazen daklichtelementeri en aan de buitenzijde van alle gebouwen zijn balkons geformeerd.
Er is sprake van efficiënt en intensief grondgebruik door de parkeergelegenheid niet alleen op het omliggende terrein maar ook onder de gebouwen B en C en bovenop het dak van gebouw A te realiseren.

Alle gebouwen worden verwarmd en gekoeld middels een duurzaam bodem-bronnensysteem, dat op verschillende wijzen is gecombineerd met betonkemactivering, hetgeen leidt tot een laag energieverbruik en energielabel A++.
Duurzaam ondernemen op het gebied van milieit en gebruikskwaliteit, maar ook in financiële – en maatschappelijke zin, is op unieke wijze samengebracht in het project ‘Loods Lijnden’.